Teksti: Hall of Fame

Jessica Julin Hall of Fameen

Suomalaisen jalkapallon Hall of Fame sai perjantaina 1.12. uusimman ikonin, Jessica Julinin (synt. 1978). Julin kuului pitkään Suomen naisten A-maajoukkueen runkopelaajiin ja saavutti neljäntenä suomalaisnaisena sadan pelatun A-maaottelun rajan. Julinin pääsarjapelit alkoivat Pietarsaaresta FC Unitedista, mutta hän teki mittavan pelaajauran Ruotsissa ja myös Yhdysvalloissa. Pelaajauransa jälkeen Julin on toiminut valmennustehtävissä.

Logo-teksti jossa lukee: Pohjoiskaarre.

Pohjoiskaarre esillä Jalkapallomuseossa

Suomen Maajoukkueen Kannattajat Ry:n aineistoa nyt museon kokoushuoneen vaihtuvassa näyttelyssä. Esillä on pieni otanta fanikulttuurista, sekä siihen liittyvistä esineistä. Jalkapallomuseon auditorio on myös jo aiemmin nimetty Pohjoiskaarteeksi kannattajien mukaan. Myllysaaren museon aulan museokaupassa, on myynnissä Pohjoiskaarteen Unelmia ja katsomohommia -kirjaa hintaan 29€/kpl.

Teksti: Hall of Fame

Jutta Rautiainen nimettiin Hall of Fameen

Suomalaisen jalkapallon Hall of Famen tuorein ikoni on Jutta Rautiainen. Rautiainen nimettiin kunniagalleriaan naisten A-maajoukkueen Kroatia-ottelun yhteydessä. Rautiainen (s. 1964) teki mittavan pelaajauran ja voitti Suomen mestaruuden peräti kahdeksan kertaa. A-maajoukkueessa hän pelasi 13 ottelua, joissa teki kaksi maalia. Myöhemmin hän on toiminut valmennustehtävissä, valmentaen mm. Suomen tyttöjen maajoukkueita.

Teksti: Hall of Fame

Jukka Vakkila Hall of Famen tuorein ikoni

Suomen jalkapallon Hall of Fame sai Huuhkajien Kazakstan-ottelun yhteydessä uuden ikonin. Suomalaisen futiksen kunniagalleriaan nimettiin Jukka Vakkila. Vakkila on tehnyt todella pitkän päivätyön suomalaisen jalkapallovalmennuksen eteen. Hänet muistetaan mm. FC Hakan mestarivalmentajana ja Suomen A-maajoukkueen päävalmentajana.

Valkeakoski 100 vuotta

Museossa juhlistetaan 100-vuotiasta kaupunkia ke 25.10.2023 lasten päivällä, jolloin Myllysaaren museo sekä Suomen Jalkapallomuseo ovat avoinna klo 10-19. Klo 19 Myllysaaresta lähtee valokulkue. Alakerran gondoli-salissa lapsille ohjelmaa, sekä mehutarjoilu. Lue linkistä tarkemmin! https://www.valkeakoski.fi/tapahtumat/myllysaaren-lasten-paiva/ https://www.valkeakoski.fi/tapahtumat/guerrilla-lighting-valotempaus/ Katso Valkeakosken koko Valo-viikon tapahtumat täältä: https://www.valkeakoski.fi/uutiset/valo-viikon-ohjelma-23-29-10-2023/

Vanhat tiiliset tehdasrakennukset, sekä tehtaan piippuja. Maassa on lunta. Etualalla järvi.

Aukioloajat päivittyvät syyskuussa

Suomen Jalkapallomuseo ja Myllysaaren museo siirtyy talviaikaan syyskuun alusta, ja museot suljettuna lauantaisin 1.9.2023 alkaen. Talvikauden aukiolojat:ti- pe klo 10 – 16,su klo 12 – 16. Vapaa pääsy koko vuoden. Tervetuloa!

Keith Armstrong Hall of Fameen

Suomalaisen jalkapallon Hall of Fame sai torstaina uuden ikonin. Tampereen Rosendahlissa vietetyssä Futsal ja Respect-gaalassa palkittiin Keith ”Keke” Armstrong, 65. Armstrong muistetaan paitsi pitkästä pelaajaurastaan Suomessa niin etenkin päävalmentajana saavutetuista Suomen mestaruuksista FC Hakassa ja HJK:ssa.

Edessä näkyy vettä ja Valkeakosken kanava. Oikealla Myllysaaren museorakennus torneineen, sekä niiden taustalla tehtaan piippuja.

Museo avoinna myös kesälauntaisin!

Jalkapallomuseo ja Myllysaaren museo siirtyy kesäaukioloaikoihin 6.6.2023 aina elokuun loppuun saakka. Museo avoinna: Ti-pe klo 10-16, la-su klo 12-16. Meille pääset kätevästi vaikka vesiteitse, vierasvenepaikkoja löytyy kävelymatkan päästä Valkeakosken kanavan molemmin puolin, sekä Mallasvedeltä että Vanajavedeltä. Vapaa pääsy, tervetuloa!Katso täältä Valkeakosken vesiliikenneJalkapallomuseo Facebookissa