Pääsiäisen aukiolot

Museo avoinna pääsiäisen pyhinä SUNNUNTAINA 31.3.2024 klo 12 – 16 (pitkäperjantaina, lauantaina & maanantaina suljettu). Tervetuloa, vapaa pääsy ympäri vuoden!

Puinen katsomo sisätilassa museosalissa. Taustaseinällä on kuva jalkapallostadionista. Sivussa on puinen lipunmyyntikioski.

Ari Sirén jatkaa puheenjohtajana – ”Pohjoiskaarre” uudistuu

Suomen Jalkapallomuseo ry:n vuosikokous pidettiin Valkeakoskella tiistaina 19.3.2024 Vuosikokouksessa uuteen johtokuntaan valittiin Ari Sirén, Jarmo Kuusisto, Jukka Malm, Pekka Honkanen, Karri Kekkonen, Jouni Lavikainen, Joonas Vauhkonen ja Lasse Ilovuori. Heistä Lavikainen on uusi jäsen. Samalla pitkään Suomen Jalkapallomuseossa eri tehtävissä toiminut Eero Väyrynen kertoi jäävänsä syrjään. Suomen Jalkapallomuseo kiittää Väyrystä mittaamattoman arvokkaasta työstä. Johtokunta myös …

Vanhat tiiliset tehdasrakennukset, sekä tehtaan piippuja. Maassa on lunta. Etualalla järvi.

Talvilomaviikoilla Jalkapallomuseoon!

Lomareissulla on mahtava lähteä fiilistelemään saapuvaa futiskautta! Meillä vihertää vuoden ympäri ja samalla voit aistia historian havinaa, kun mielessä jo leijailee viheriön tuoksu ja edessä siintävä kevät. Ota vaikka kaveri mukaan ja suunnistakaa Valkeakoskelle Suomen Jalkapallomuseoon. Muistathan, että meille on vapaa pääsy ja olemme avoinna vuoden ympäri! Jalkapallomuseo avoinna talvikaudella: ti-pe klo 10 – 16,su …

Joulutauko

Jalkapallomuseo on joulutauolla 18.12.2023 – 9.1.2024. Avaamme taas keskiviikkona 10.1.2024. Oikein hyvää joulua ja mahtavaa uutta futisvuotta 2024!

Teksti: Hall of Fame

Jessica Julin Hall of Fameen

Suomalaisen jalkapallon Hall of Fame sai perjantaina 1.12. uusimman ikonin, Jessica Julinin (synt. 1978). Julin kuului pitkään Suomen naisten A-maajoukkueen runkopelaajiin ja saavutti neljäntenä suomalaisnaisena sadan pelatun A-maaottelun rajan. Julinin pääsarjapelit alkoivat Pietarsaaresta FC Unitedista, mutta hän teki mittavan pelaajauran Ruotsissa ja myös Yhdysvalloissa. Pelaajauransa jälkeen Julin on toiminut valmennustehtävissä.

Logo-teksti jossa lukee: Pohjoiskaarre.

Pohjoiskaarre esillä Jalkapallomuseossa

Suomen Maajoukkueen Kannattajat Ry:n aineistoa nyt museon kokoushuoneen vaihtuvassa näyttelyssä. Esillä on pieni otanta fanikulttuurista, sekä siihen liittyvistä esineistä. Jalkapallomuseon auditorio on myös jo aiemmin nimetty Pohjoiskaarteeksi kannattajien mukaan. Myllysaaren museon aulan museokaupassa, on myynnissä Pohjoiskaarteen Unelmia ja katsomohommia -kirjaa hintaan 29€/kpl.

Teksti: Hall of Fame

Jutta Rautiainen nimettiin Hall of Fameen

Suomalaisen jalkapallon Hall of Famen tuorein ikoni on Jutta Rautiainen. Rautiainen nimettiin kunniagalleriaan naisten A-maajoukkueen Kroatia-ottelun yhteydessä. Rautiainen (s. 1964) teki mittavan pelaajauran ja voitti Suomen mestaruuden peräti kahdeksan kertaa. A-maajoukkueessa hän pelasi 13 ottelua, joissa teki kaksi maalia. Myöhemmin hän on toiminut valmennustehtävissä, valmentaen mm. Suomen tyttöjen maajoukkueita.